Kumaş Alan ve Satan Firmalar
Karışık kumaş – benzersiz ve pratik bir konu. Evrensel bileşimi sayesinde mükemmel özelliklere sahiptir ve geniş bir uygulama alanına sahiptir. Kumaş o kadar yaygındır ki gardırobundaki veya tekstilindeki her insan kesinlikle böyle bir şey bulacaktır. Üreticiler, hayal gücünü göstererek, günlük yaşamda uygulamalarını kolay ve avantajlı bir şekilde bulan çeşitli çeşitlerini üretirler.
Zaten mesele adına sırrı yatıyor. Harmanlanmış bir kumaş, birkaç farklı tipte elyafın bir karışımıdır. Kural olarak, bunlar doğal ve sentetik ipliklerdir. Kumaş parçası iki veya daha fazla kumaş türü ile birleştirilebilir. Temel amaç, olumlu nitelikleri daha fazla kullanmak için doğru oranı seçmektir. Sonuç, maksimum pozitif özellikler sergileyen ve kusurları en aza indirilen bir kumaştır.
Karışımlı kumaşların temeli için doğal bir elyaftan pamuk en çok seçilir. Vücudu rahatça çevreleyen doğal özelliklere sahip kumaşlar sağlar: ferahlık, hoş hisler, yumuşaklık, temizlik. Sentetik elyaflardan, malzemenin pratikliğinden sorumlu olan naylon, polyester ve diğerlerini seçin.
Kombine dokuma, iki filament dokuma yöntemi ile elde edilmektedir. Bunlardan birinin sonucu olarak, önü ve boğucu tarafı olmayan bir tuval oluşur – her iki tarafta da aynı görünüyor. Bu, dokuma işlemi sırasında farklı liflerin tek bir iplikte birleştirilmesiyle elde edilir. Aynı zamanda tüm liflerin özelliklerini birleştiren iplik üretilir.
Kumaş alan. Böyle bir yapı, tuvalin özelliklerini artıran çeşitli malzemelerle emprenye edilmesine izin verir. Örneğin, su itici bir karışım emprenye olarak kullanılır. Bu sorunu boyamak daha kolaydır. İkinci yöntem, sentetik iplik kumaşın yüzünü oluşturduğunda ve içinde doğal iplik oluştuğunda elyafların birbirine geçmesini içerir. Bu, tuvale çekicilik kazandırır, ancak karışımın koruyucu karışımlarla emprenye edilmesini imkansız kılar, çünkü yanlış taraflarda ve ön taraftaki farklı boyutlardaki iplikler işlem sırasında eşit değildir.
Ancak kumaşı şekillendirmek için sentetik elyaf türünü kullanmak da önemlidir. Lifler aynı ipliklerden oluşursa kumaşın yüzeyi parlak olur. Ancak aynı zamanda açılışta da zorluklar var.
Lifler tekdüze değilse, bu kumaşın mat bir yüzeyi vardır. Tabii ki, onu biraz parlatır, ancak dolaşımda cila çok daha kolaydır.
Kumaş yüzey düzgünlüğü eğirme yönteminden etkilenir. Hava eğirme, açık iplik uçlarına sahip olmak anlamına gelir. Kumaşın pürüzlü ve kabarık bir görünüm kazanmasından dolayıdır. Böyle bir kumaş parçalanmaz. Mekanik sürtünmeyi tutar. Dairesel iplik uç bırakmaz, bu da kumaşı daha pürüzsüz hale getirerek parlatır.
Tüm çeşitler için kumas.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Yorum Yok