Kategori: İnternet

Kurumsal Web Tasarım ve SEO

İnternetin diğer mecraların arasından sıyrılıp her türlü yayını bilgisayar ve akıllı telefonlar üzerinden bilgi edinmemizi sağlamaya başlamasından beri, bütün hayatımız olmaya başladığı günleri yaşıyoruz.

Bu açıdan yaklaştığımızda gerçekte neyin ne kadar doğru olduğunu da kontrol etmemiz gerekir hale geldik. Çünkü internetten edindiğimiz bilgilerin gerçekliğini test edebileceğimiz bir mecra henüz bulunmuyor. Sadece biz bunları kendi mantalitemiz çerçevinde değerlendirerek inanıp güvenebiliyoruz. Bu yüzden istatistiki değerler her kesim için gerçeklik oluşturması açısından büyük bir önem taşıyor. Kurumsal web tasarımlarımızda, bir çok argümandan faydalanıyoruz ve bu bilgiler hemen hemen her sitede bulunabilir düzeydeler. Hiçbir şey üretmeden sadece internet sitelerinden hazır ürünler satan siteler çoğunlukta bulunuyor. Hatta önceleri yurtdışından getirilen sistemler özgün olmak açısından önemli iken şimdilerde bizim özgünlüğümüzü koruduğumuz gün sayısı birkaç haftadan ibaret olarak kalıyor. Aynı işleri yapan firmalar arasında e-ticaret yapan şirketlerin farklılığı olması ve hatta kişilere özel çözümler üretebiliyor olması gerekiyor. Kurumsal web tasarım aşamasında da bütün bunları dikkate almamız gerekiyor. Tabi ürünü aldıktan sonra geniş bir servis ağı ve müşteri hizmetleri sağlaması da ürün satışlarımızın devamlılığı açısından mühim bir konu olarak bizleri meşgul ediyor.

Web tasarım İstanbul gibi firmalar özgün çalışmalar yaparak bizi farklılaştırmaya çalışıyorlar ve bu farklılıklarımızın duyurulması aşamasında da diğer mecralardan destek alarak bizlere kurumsal çözümler üretmeye çalışıyorlar.

Kendi web sitelerimiz için de bu analizlerin kesin sonuçlarını görmek açısından istatistiklere bakmak ve yapabiliyorsak kendi hedef kitlemiz için istatistik firmalarından çözümler üretmelerini isteyerek gerek formlar üzerinden olsun gerekse anketler üzerinden olsun firmalarımız da kendilerini gerçekleştirmeye çabalıyorlar.

Sizlere hemen istatistikler denildiğinde bu sonuçları bize hangi şekilde taşıdıklarını bir örnek üzerinden açıklayalım. Öncelikle şirketinizin yıl bazında hangi yaşta olduklarını açıklıyorlar. Genel trafik sıralamasında kaçıncı sırada şirketlerinin bulunduğu bilgisini veriyorlar. PageRank değeri üzerinden 10’a kadar yapılan sıralamada kaçıncı sırada olduğunuzu söylüyorlar. Sitelerinin tahmini değerlerini ve günlük gelirlerini de açıklayarak şirket analizlerini net rakamlarla yapmış oluyorlar.

Sizlerde hem şirketinizin ziyaretçi istatistiklerini de alacağınız profesyonel çözümlerle tutabilir. Bu rakamların üzerinden bir strateji geliştirebilir ve müşterileriniz için hazırlayacağınız ürünlerde bu sayıları kullanabilirsiniz. Web tasarım SEO. olarak da bu istatistiklere göre şirketinizin tutumunu belirleyebilirsiniz.

Ziyaretçi istatistiklerinde günlük, haftalık, aylık istatistikler, sizleri buldukları kaynakların istatistikleri, en çok ziyaret edilen sayfalar, dünya haritasına göre ziyaretçi dağılımınız, ziyaretçilerin sitenizde harcadıkları vakit ve hemen sitenizden çıkma oranları, belirlediğiniz anahtar kelime oranlarına göre ziyaretçi toplamına göre yüzdeniz de belirlenebiliyor. Grafiksel olarak ziyaretçilerin girişleri listelenebiliyor, günün hangi saatlerinde yoğunluk olduğunu görebiliyorsunuz, ziyaretçilerin kullandıkları işletim sistemleri ve tarayıcılarını, gün, ay, yıl bazında en yüksek ziyaretçinizin olduğu en üst seviyedeki durumunuzu görebiliyorsunuz.

Böylece yapılan aramalarda sizlere hangi sıklıkta ihtiyaçları olduklarını bildiğiniz için güncellemelerinizi bunlara göre yapabilirsiniz. Hatta özel günlere hitap eden bir firmanız var ise, bu özel günlerden kaç gün önce ziyaret edildiğinizi görerek buna göre şirket üretim ve hizmetlerinizi düzenleyebilirsiniz. Ziyaretçilerinizin bulunduğu bölgeleri görerek daha fazla satış yapmak adına ziyaretçilerin bulunduğu bölgelere ve yakınına bayiliklerinizi veya satış sonrası müşteri destek hizmetlerinizi kurabilirsiniz. Yeni bir şirket veya şirketinizle ilgili bir yan alan içinde fizibilite araştırması yapmanıza gerek kalmamış olur. Bizim şimdilik istatistikler ile anlatacaklarımız ve fikir önerilerimiz bu kadar. İstatistikler hem ilk başvuracağınız kaynak olarak baş köşenizde bulunacak hem de istatistikler üzerinden yaratıcı çözümler üretmek sonrasında sizlere kalmış.

4.7 / 5 ( 6 Değerlendirme )

Son Yazılar

Kare Banyo Daha Mı İyi?

Evin en önemli kullanım alanlarından olan ve dekore edilme konusunda dikkat edilen banyolar için kare…

12 ay önce

IQOS Satış Sitesi

İQOS elektronik sigaralarını buradan sizlere sunuyoruz. Sigarada yer alan zararlı içerikler iqos modellerinde bulunmuyor. Şık…

1 yıl önce

Estetik ve Otantik Görünümlü Mantolama

Her zaman alanında lider konumda olan ve kaliteli hizmetler ile adından söz ettiren mantolama firmamız…

1 yıl önce

Bursa SPA Randevu

Bursa’da hem konaklamak hem de SPA deneyimi için Bursa otellerinde yerinizi alabilirsiniz. Özel tasarım otel…

1 yıl önce

İngiltere Vize Danışmanlık Hizmetleri

Başarını adresi olarak her zaman lider konumda olan firmamızda İngiltere vize danışmanlık hizmetlerini güven içinde…

2 yıl önce

Arçelik Bursa

Son dönemlerde Arçelik Bursa servis hizmetleri sıklıkla ön planda yer almaya başladı. Firma olarak Bursa bölgesinde düzenli…

2 yıl önce